Klimaatakkoord: Hoe dan? Zo dus!

Evenement HIER opgewekt

Op 29 november vond de achtste editie van het Evenement HIER opgewekt plaats: het grootste landelijke evenement over lokale energie! In het Spant! te Bussum kwamen ruim 800 betrokkenen in de lokale energietransitie samen. PINO’s rol was uiteenlopend: van logistiek tot aan communicatie en van conceptontwikkeling tot registratie.

De dag werd plenair afgetrapt door dé man van het Klimaatakkoord: Ed Nijpels. Als voorzitter van het Klimaatberaad sprak hij over participatie van burgers en de rol van lokale energie-initiatieven. Ook werden gloednieuwe cijfers van de Lokale Energie Monitor 2019 gepubliceerd, de jaarlijkse monitor die laat zien waar energiecoöperaties mee bezig zijn. Een pittige opening? De Speld LIVE gaf er een flinke satirische draai aan.

In de middag stelde iedereen zijn eigen programma samen tijdens de deelsessies. De vier overkoepelende thema’s: (1) duurzame opwek op land, (2) wonen zonder aardgas, (3) projectontwikkeling & organisatie en (4) energiewereld in beweging. Voor welke van de 25 deelsessies zou jij zijn gegaan? De sessie over hoe je een zonnepark ontwikkelt? Of wat de beste aardgasvrij-oplossing voor extreme hitte en koude straks is? PINO hield zich ondertussen bezig met de uitvoering. Deelnemerscommunicatie en -registratie, regie van het plenaire programma, inrichting van de foyer en begeleiding van standhouders, sprekers en experts. Een uiteenlopende rol!

Ook een duurzaam evenement?