JOGG Kennisfestival 2018

Gezonde regisseurs

Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. En vaak kunnen ze daar zelf niets aan doen. Een gezonde jeugd begint namelijk bij een gezonde omgeving. Maar hoe creëer je die? En hoe verleiden we jongeren tot gezonde keuzes? Deze vragen stonden centraal tijdens het Kennisfestival 2018 van Jongeren Op Gezond Gewicht. Op 28 maart kwamen zo’n 350 professionals samen bij Inn Style in Maarssen. Waar inspiratie, kennis, successen en ervaringen uitgebreid zijn gedeeld.

Net als voorgaande jaren was PINO ook dit jaar betrokken bij de organisatie van het festival. Met dit jaar als thema: ‘Neem de regie’. De deelnemers zijn op alle mogelijke manieren gevoed met nieuwe inzichten over hun eigen regisseursrol. Op het programma stonden naast interessante gastsprekers, zoals Martin Koolhoven, vooral veel praktijkgerichte werksessies over o.a. gezonde sportkantines en bewonersparticipatie.

Niet alleen de JOGG-professionals konden zich uitleven in hun regisseursrol, ook PINO nam de touwtjes in handen. Tijdens de organisatie van het festival hebben wij de rode draad van het programma bewaakt en de verschillende onderdelen met elkaar verbonden. We hebben alle leveranciers aangestuurd, van catering tot aankleding, en er een samenhangend geheel van gemaakt. Het enige waar we geen regie over konden voeren was het weer, maar dat mocht de pret niet drukken.

Zoekt u ook een regisseur voor uw congres?