Innovation Expo 2018

Living lab van innovaties

Op donderdag 4 oktober 2018 laat het Nederlandse innovatie-ecosysteem zich van haar beste kant zien. De meest spraakmakende innovaties op het gebied van: circulaire economie, energie, water, mobiliteit, gebouwde omgeving, gezondheid, voedsel en sleuteltechnologieën krijgen die dag het innovatiepodium. Het Event Consortium van vijf evenementenbureaus (S.V.P. Sfeerbeheer, PINO Communicatie Evenementen Congressen, LiveHouse Strategic Events, Obsession Evenementen & Communicatie en Team van Maanen Live Communicatie) zijn ook de zevende editie van dit high level event de organisatiebureaus die samen voor een ongekend succes gaan.

Global Challenges, Dutch Solutions

Innovaties verder brengen, doorbraken realiseren en daarmee bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen waar we in ons land en in de wereld voor staan. Dat is de ambitie van de Nederlandse overheid met de IE2018. Innovatie staat nooit op zichzelf, maar is een voorwaarde voor vooruitgang. Niet eerder wisten we zó goed dat we innovatie nodig hebben om ons land veilig, leefbaar en bereikbaar te houden. Innovatie begint bij knappe koppen met lef. Een samenspel van innovators, beslissers, beleidsmakers en enablers, is cruciaal voor een actief werkend innovatie-ecosysteem.

Inhoud en vorm samenbrengen

Het projectteam IE2018 werkt intensief samen met het Event Consortium aan het realiseren van een inspirerend en interactief programma. Hierbij is er sprake van een logische verdeling. Het projectteam zet haar netwerken in om de belangrijke innovatieve doorbraken op te halen bij verschillende partijen zoals de topsectoren, diverse steden, KvK, kennisinstellingen, RVO en RWS. Het Event Consortium concentreert zich op het vertalen van het strategisch concept naar een creatief beursconcept waar innovatie, experience en de ontmoeting van ruim 5.000 bezoekers, 200 exposanten en vele initiatiefnemers centraal staan.