HollandPTC feestelijk geopend

De opening van het poliklinisch centrum HollandPTC is op vrijdag 30 november uitgebreid gevierd in museum de Prinsenhof in Delft. Wetenschappers en andere vertegenwoordigers uit de radiotherapeutische en oncologische gemeenschap maakten kennis met het nieuwe centrum en de achterliggende samenwerking. Want: patiëntenzorg, wetenschap en onderwijs is samenwerking! En speciaal voor deze feestelijke gelegenheid maakte PINO ook onderdeel uit van de samenwerking. Samen met het projectteam hebben we een indrukwekkend openingsprogramma neergezet.

Het behandelcentrum is opgericht door de TU Delft, het Erasmus MC en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en gevestigd op de campus van de TU Delft. Specialisten uit Delft, Rotterdam, Amsterdam en Leiden behandelen op deze locatie patiënten met protonentherapie, een voor Nederland nieuwe vorm van radiotherapie tegen kanker. Behandeling, onderwijs en onderzoek gaan hand in hand om tot betere en verantwoorde zorg te komen.

Op het podium gingen wetenschappers en beleidsmakers met elkaar in dialoog over het belang van onderzoek. In een vervolggesprek over goede patiëntenzorg namen een arts, de eerste patiënt, een verzekeraar en zorgmanager het woord. Ook paralympisch snowboarder Bibian Mentel inspireerde met haar indrukwekkende verhaal over haar strijd tegen kanker. En er stond natuurlijk een bijzondere officiële openingshandeling op het programma. Kortom, een dag vol ambitie en het begin van een belangrijke stap op zorggebied.

Wilt u een nieuwe locatie feestelijk openen?