Grondstoffenakkoord

Nederland 100% circulair

Bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties hebben de handen ineen geslagen om in 2050 tot een 100% circulaire economie te komen. De eerste belangrijke stap om Nederland zuiniger en slimmer om te laten gaan met haar grondstoffen, producten en diensten is gezet. Maar liefst 180 partijen hebben het Grondstoffenakkoord ondertekend.

In de New World Campus in Den Haag, dé plek waar baanbrekende oplossingen op het gebied van duurzame ontwikkeling worden gevonden, kwamen de partijen bijeen om gezamenlijk het Grondstoffenakkoord te onderteken. Nadat staatsecretaris Sharon Dijksma en minister Henk Kamp samen met de hoofdondertekenaars de rode knop indrukten, werden alle partijen die het akkoord onderschrijven in een animatie getoond. De ondertekening van het Grondstoffenakkoord was daarmee een feit.

Een aantal bedrijven en startups die koploper zijn in het circulair ondernemen presenteerden zich tijdens  de ontvangst en na afloop van het plenaire programma. Organisaties zoals CocoPalletPaperfoamHemelswaterRoetz-bikesPlasticFantastic vertelden stuk voor stuk inspirerende verhalen. In opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft PINO de logistieke organisatie en creatieve invulling verzorgd. Het gezamenlijke startpunt is nu officieel gemarkeerd; de uitwerking naar concrete voorstellen volgt snel.

Bent u op zoek naar een rode knop-moment?