Focus op onderzoek

Kennisplein Gehandicapten- sector

‘Partnerschap in onderzoek’ dat was het thema van de zevende editie van het congres ‘Focus op onderzoek’ van het Kennisplein Gehandicaptensector. Onderzoek over verstandelijke beperkingen vraagt meer dan ooit om duurzame gelijkwaardige samenwerking tussen beleid, praktijk en onderzoek. Kennisplein Gehandicaptensector faciliteerde de ontmoeting en kennisuitwisseling tussen de vertegenwoordigers van deze drie terreinen. PINO droeg als organiserend en ondersteunend congresbureau haar steentje bij.

Babbelbox: praktijk interviewt wetenschap

Het congres was opgebouwd uit verschillende programmaonderdelen variërend van een aantal plenaire sessies tot aan drie rondes met mini symposia en parallelle presentaties, aangevuld met ingediende bijdragen uit het veld. Speciaal ingerichte Themastraten leidden de deelnemers handig door de verschillende themagebieden: gezondheid, gedrag en participatie.

 

Alles draaide deze dag om personen met beperkingen en hun naasten. Zij namen daarom actief deel aan het congres en brachten op geheel eigen wijze, met behulp van de Babbelbox, wetenschap en praktijk in beeld door een videoverslag van de dag.

Wilt u ook kennisuitwisseling en ontmoeting faciliteren?