Een kijkje bij het KNMI

Tijdens het Weekend van de Wetenschap 2022

Op 1 en 2 oktober was het weer zover: Weekend van de Wetenschap! Tijdens dit weekend konden jong en oud overal in Nederland een kijkje nemen achter de schermen van de wetenschap en technologie. Ook het KNMI deed hieraan mee. Het KNMI is al bijna 170 jaar hét nationale kennis- en datacentrum voor weer, klimaat en seismologie (aardbevingen). PINO is al ruim 23 jaar expert op het gebied van eventmanagement en mocht haar kennis en ervaring toepassen. Dat beloofde een topsamenwerking.  

Op zaterdag 1 oktober opende het KMNI haar deuren voor het publiek om hen van alles te laten zien over weer, klimaat en seismologie (aardbevingen). Het was de eerste keer dat het KNMI in deze opzet meedeed aan Weekend van de Wetenschap. Ondanks de onstuimige weersvoorspellingen was er veel belangstelling. Er kwamen namelijk zo’n 1500 mensen verspreid over de dag aanwaaien. Bezoekers kregen antwoord op vragen als: kun je door te springen de aarde laten bewegen? Hoe hard waait het bij windkracht 4? En wat is er allemaal te zien op een weerkaart?

Het was een dag met een gevarieerd programma met veel leuke en leerzame activiteiten. Je kon  weer- en klimaatproefjes doen, samen een weerballon oplaten en de windtunnel en het meetveld bekijken. Ook kon je in gesprek gaan met meteorologen en wetenschappers of een interessante lezing volgen. Voor de allerkleinsten was er een schmink- en knutselhoek. PINO was betrokken vanaf de opzet van het dagprogramma tot en met de uitvoering op de dag zelf. Het vervoer was onze grootste logistieke puzzel: er moest een fietsenstalling gebouwd worden op locatie, er was een pendeldienst nodig vanaf P&R Science Park naar het KNMI en er werden verkeersregelaars ingezet.

Wilt u mensen een kijkje achter de schermen bij uw bedrijf geven?