Dutch Marketing Awards 2020

Van fysiek event naar online talkshow in 14 dagen

Jaarlijks reiken Adformatie, NIMA en PIM de Dutch Marketing Awards uit tijdens een feestelijke awardshow met zo’n 350 aanwezigen. Dit jaar ging het door de uitbraak van het Coronavirus nét even anders. PINO en #Verder kwamen in 14 dagen tot een totaal nieuw concept: een online  talkshow live vanuit een studio. Zonder die 350 bezoekers, maar mét 1000 kijkers vanuit huis.

NIMA, PIM en Adformatie brachten vanuit Capital C een live programma, waarin onder meer de Marketeer of the Year, Marketing Company of the Year en Transformer of the Year, werden bekendgemaakt. Host Aljan de Boer (bestuurslid PIM & Head of Inspiration bij Trendsactive), Marc van Eck (voorzitter College Register Marketeers) en Susanne van Nierop (hoofdredacteur Adformatie) gingen met elkaar in gesprek over de belangrijkste ontwikkelingen binnen het marketingvak. Juryvoorzitters Van Eck en Van Nierop maakten de winnaars bekend.

De geplande uitreiking in het Koninklijk Instituut voor de Tropen was door de uitbraak van het Coronavirus geen mogelijkheid. Daarom sloeg PINO de handen ineen met Capital C en Bourgonje, die in de eventruimte de High Light een ‘virtuele studio’ hebben ingericht. “Deze tijd vraagt om creatieve oplossingen”, aldus Van Nierop. “We willen de winnaars graag het podium geven dat ze verdienen, juist nu. Dat kan dit jaar niet met een fysiek feest, maar het zou prachtig zijn als het vak online aanhaakt zodat we er een digitaal feestje van kunnen maken.” Van Eck: “De Dutch Marketing Awards zijn de enige prijzen van marketeers voor marketeers. De jury’s hebben grondig werk gedaan om de allerbeste winnaars in het zonnetje te zetten. Dat willen we ook dit jaar graag breed uitdragen door middel van deze show.”

 

PINO was verantwoordelijk voor de productie van de show en wist in korte tijd een showdraaiboek op te stellen dat het vertrouwen gaf om voor een live talkshow te gaan. Daarmee was de eerste digitale awardshow een succes! Met een soepel verlopen show en zo’n 1.000 views van vakgenoten via de livestream, smaakt dit zeker naar meer. Mogen wij binnenkort ook uw digitale event verzorgen?

Wilt u ook een online talkshow opzetten?