DGMI medewerkersdag

Een inspirerende wereldreis

DGMI (Directoraat-generaal Milieu en Internationaal), een afdeling van ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, organiseerde samen met ons een medewerkersdag vol met verbinding, inspiratie en vooral plezier. De 200 collega’s ontmoetten elkaar in het Spoorwegmuseum in Utrecht voor een divers programma. We verzorgden bijvoorbeeld een muzikaal koor, dansles en een spannend teambuildingspel. Klinkt vermakelijk, toch?

Werkplezier staat centraal
Even geen dag over inhoud of werkgerelateerde zaken. Maar een dag voor verbinding en vermaak. De wens was om de DGMI’ers mee te nemen op een reis naar werkplezier. Elke dag met een lach op je gezicht op kantoor verschijnen: wat is het geheim? Als het onderwerp van de dag werkplezier is, hoort daar natuurlijk een bijpassend programma bij. Dus geen lange lezingen of informatieve workshops. Maar een divers en zorgvuldig samengesteld programma met uiteenlopende activiteiten.

Muziek, dans en ontspanning
We begonnen de dag met een opening van Coen Jutte. Over psychologische veiligheid, persoonlijke ontwikkeling en het verlichten van werkdruk. Hij vertelt zijn verhaal niet zomaar; hij zit achter de piano en laat zijn stem goed horen. Na de muzikale keynote deed Afke van Rijn, directeur-generaal DGMI, nog een toespraak. Vervolgens verdeelden de bezoekers zich over zes verschillende workshops. Deels gefaciliteerd door DGMI’ers en deels door Bruismakers, een creatief bureau voor verbinding.

Van losse heupen tijdens een lesje tango dansen tot even tot rust komen tijdens yoga. De workshopronde representeert de persoonlijke reis. Bruismakers faciliteerde bijvoorbeeld de workshop De Talentenscout. Ontdek en benut de talenten binnen het team en zet ze optimaal in. Zo heb je aandacht voor elkaar en elkaars krachten. Ideaal voor verbinding. Ook de workshop Pop up Choir was populair.

Wist je dat zingen in een groep volgens hersenwetenschappers een van de meest verbindende activiteiten is die je kan doen? Tijdens de workshop oefenden de deelnemers met het nummer ‘Iedereen is van de wereld’. Om bij de afsluiting van de dag een driestemming optreden te verzorgen.

Een spannende wereldreis
Na de workshops gingen de bezoekers écht op wereldreis. Met de Businessgame kwam iedereen samen in teams, waarbij elk team verantwoordelijk was voor een deel van de wereldreis. Voor een goede reis heb je de beste vervoersmiddelen, locaties en activiteiten nodig. Om alle voorzieningen te regelen, moet er samengewerkt worden. En je raadt het al; dat vereist verbinding! De game stimuleert actief nadenken over persoonlijke waarden en doelen. Wat vervolgens leidt tot weten wat plezier en werkgeluk voor jou betekent.

We sloten de geslaagde dag af met een Afke van Rijn, het Pop up Choir en een borrel. PINO verzorgde de volledige organisatie. We deden een voorstel voor het programma en in samenwerking met ministerie IenW faciliteerden we het programma en voerden we het uit. We namen de registratie en deels de communicatie uit handen. En het contact met de locatie en relevante stakeholders was ook onze taak. We kijken terug op een goede samenwerking, met een mooi resultaat.

Mogen we met je meedenken?