De verleiding van gezond eten

JOGG 2019

Jongeren Op Gezond Gewicht; dat is waar JOGG voor staat. Het doel van de organisatie is om in 2020 tenminste 1 miljoen kinderen bereikt te hebben met hun verschillende initiatieven. En dat vraagt om samenwerking! Daarom kwamen op 27 maart 2019 diverse JOGG-professionals, coaches en experts samen tijdens ‘In Beweging 2019’ om inspiratie, kennis en ervaringen te delen.

Bij Inn Style te Maarssen verzamelden de deelnemers om samen te praten over het streven een samenleving te creëren waarin kinderen niet verleid worden door ongezonde producten, maar juist door verantwoord voedsel. En dat moet volgens kenners de standaard worden. Een gezonde keuze is namelijk de normaalste zaak van de wereld. Dit belangrijke thema kwam zowel terug in verschillende deelsessies op het event als tijdens het side-event Gezonde Voeding op Scholen. Niet alleen succesverhalen werden besproken, maar ook momenten waarop het minder goed ging. En daar kan iedereen van leren.

Een voorbeeld van een thema dat aan bod is gekomen is de rol van de opvoeders in het gedrag van kinderen. En de boodschap is: heb niet alleen oog voor moeders, maar ook voor vaders. Andere onderwerpen die voorbij kwamen op het evenement waren slapen en sporten, want bij een gezonde leefstijl hoort niet alleen gezond eten. En wat trekt kinderen in dit laatste? Juist, sporthelden! En zo kwamen er nog veel meer interessante tips en inzichten voorbij gedurende de dag. De conclusie: een geslaagd evenement voor JOGG en een goede opstap om het doel van 2020 te behalen!

Ook een gezond evenement?