Dakconferentie 2017

Dak van Utrecht geeft energie

Tijd voor actie! In 2020 wil de gemeente Utrecht 10% van alle daken in de stad hebben belegd met zonnepanelen. Maar dat lukt alleen als bedrijven en instellingen er samen de schouders onder zetten. En dat gebeurde tijdens de Dakconferentie op 15 februari bij de Dutch Network Group in Utrecht. Ruim 70 partijen tekenden het manifest ‘Het dak van Utrecht geeft energie!’. Een symbool van de gezamenlijke inspanning om de energie ambitie te realiseren.

Knipoog naar het thema

PINO zorgde voor de organisatie en communicatie van het event. Uiteraard met een knipoog naar het thema duurzame energie. Zo werden de gasten ontvangen met een glaasje sinaasappelsap. Vers geperst vanuit een mobiele persbar op zonne-energie. Tijdens het programma bouwden we de spanning op naar de officiële ondertekening van het manifest door wethouder Lot van Hooijdonk. Met een explosie van tientallen LED-bandjes, die de energie in de zaal symboliseerden.

 

De aansluitende borrel vormde het moment bij uitstek om andere energiekelingen te ontmoeten en informatie in te winnen over de gemeentelijke tools die helpen bij het plaatsen van zonnepanelen. Maar achterover leunen zat er niet in. De gasten moesten zelf voldoende energie bij elkaar fietsen om de DJ-booth draaiende te houden. Ondanks deze inspanning keerden de gasten vol nieuwe energie huiswaarts. Met nieuwe contacten en ideeën om de energie ambitie waar te maken.

Mogen wij zorgen voor de energie in uw project?