CV&V symposium

Sleutel voor de toekomst

Continentieklachten komen vaker voor dan je denkt. Een enorme last voor de patiënt, die op z’n minst goede zorg verdient. Professioneel en toegankelijk. En daar zet CV&V zich voor in. Jaarlijks organiseert het expertisecentrum, met logistieke ondersteuning van PINO, een symposium voor continentieverpleegkundigen en verzorgenden. Om hen tools aan te reiken waarmee ze zichzelf kunnen profileren en direct in de praktijk aan de slag kunnen. Met dit jaar als thema: Expertise, sleutel voor de toekomst.

Op 13 april kwamen bijna 200 zorgprofessionals bij elkaar in ’t Spant in Bussum. Daar wachtte hen een aantrekkelijk en gevarieerd programma. Boordevol kennis, inspiratie en nieuwe inzichten. In de ochtend lieten keynote sprekers hun licht schijnen over uiteenlopende thema’s. Waaronder de invloed van medicatie op continentie en de kwaliteitsverbetering van continentie hulpmiddelen.

In de middag gingen de deelnemers, afkomstig uit verschillende werkvelden, uiteen in twee workshoprondes. Waar de deelnemers met elkaar in gesprek raakten over de veiligheid van patiëntengegevens, externe katheders, defaecatieproblematiek bij kinderen en vele andere onderwerpen. Miranda van der Wal sloot de dag af met een interessante lezing over het puberbrein. Waarna iedereen met een figuurlijke sleutelbos vol nieuwe kennis en praktische handvatten huiswaarts keerde.

Mogen wij u helpen sleutelen?