Circulair is onvermijdelijk

Week van de Circulaire Economie 2019

Rijkswaterstaat staat deze week in het teken van de circulaire economie. Met het thema ‘Onvermijdelijk circulair’, organiseert RWS elke dag tal van bijeenkomsten en activiteiten die tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie plaatsvinden. PINO heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan diverse bijeenkomsten hiervan. De bureau-agenda van PINO had deze week dan ook een circulair tintje.

Circulair viaduct

Op maandag kwam PINO in actie bij de officiële openingshandeling van het eerste betonnen circulaire viaduct van Nederland dat door staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat, werd verricht. Op een bouwterrein bij Kampen vond de onthulling van het prototype plaats dat nu uitvoerig wordt getest. Het viaduct kan tweehonderd jaar mee, terwijl gewone viaducten vaak dertig tot vijftig jaar worden gebruikt. Het viaduct ligt tot maart in Kampen, daarna wordt het gedemonteerd en elders weer gebruikt. Op dezelfde dag was PINO actief voor de kick-off bijeenkomst van deze circulaire week op het kantoor van Rijkswaterstaat in Utrecht.

DuurzameLeiders

Woensdag stond de bijeenkomst van ‘#DuurzameLeiders: Onvermijdelijk Circulair’ op onze bureauplanning. Samen met ProRail organiseerde RWS deze werkconferentie in de Veerensmederij te Amersfoort. De eerste stappen naar een circulaire economie zijn gezet. Het is nu tijd om de weg naar een volledig circulaire economie te realiseren.  Tegelijkertijd was PINO actief voor Rijkswaterstaat op InfraTech 2019. Op deze beurs wil RWS infrabedrijven en samenwerkingspartners bij elkaar te brengen om samen de transitie naar een circulaire economie te versnellen.

Heeft u een bijeenkomst op circulair gebied?