Baanbrekende initiatieven op New Energy Forum
- Klimaat
Breaking Barriers in Groningen
Op 22 juni vond de derde editie van het New Energy Forum plaats. Dit festival staat in het teken van de energie- en mobiliteitstransitie, met dit jaar het thema: Breaking Barriers, besturen met beleid en lef! De dag was gevuld met 1.375 bezoekers, inspirerende sprekers, leerzame keynotes en gave demonstraties. PINO reisde naar de Zernike Campus in Groningen; de locatie van het festival.
De foundingpartners EnTranCe, New Energy Coalition, Hive.Mobility en de Hanzehogeschool Groningen hebben samen met partners uit het werkveld van de energie- en mobiliteitstransitie het initiatief genomen voor de organisatie van het New Energy Forum. Op het festival worden thema’s als waterstof, human capital en systeemintegratie aangekaart, met een focus op een duurzame toekomst. Energie- en mobiliteitsprofessionals en studenten binnen de relevante studierichtingen waren uitgenodigd om met een inspirerend en leerzaam programma het gesprek aan te gaan over de transitie.
Dit programma was enorm divers met zes verschillende zalen en tenten. Sprekers als Jessica den Outer, Kristel Groenenboom, Reint Jan Renes, Florian Dirkse, Tim Hofman en Hans van Breukelen deelden hun visie op de transitie en duurzaamheid. Voor de bezoekers was er de ruimte om in gesprek te gaan met de sprekers tijdens en na de keynotes. Ook waren er interactieve sessies met debatten, workshops of ‘petje op petje af’. Daarnaast waren er over het hele terrein interessante demonstraties verspreid: de nieuwste zonneauto, een waterstoffiets en -boot of een escape room.
Niet alleen het programma was inspirerend, maar ook de locatie zelf. Het festival vond plaats op de Proeftuin EnTranCe, op Zernike Campus Groningen. Het terrein staat vol met goede ideeën van startups, ondernemers, overheden, onderzoekers, studenten en docenten. Het is dé plek om bijvoorbeeld een prototype te testen en verder te ontwikkelen, zoals het maken van biobrandstof uit plastic of het experimenteren met vliegen op LNG. Waar de bezoeker ook was op het festival, hij was altijd omringd met de nieuwste initiatieven binnen de energie- en mobiliteitstransitie.
PINO ondersteunde het projectteam op alle vlakken van de organisatie. We droegen onder andere bij aan de invulling van het programma, verzorgden het gehele registratieproces en waren verantwoordelijk voor de logistieke en facilitaire details. Maar ook waren we actief betrokken bij de communicatie. Samen met de partners zijn er ruim 1.375 bezoekers geworven met een overzichtelijke website, posters door de hele regio en diverse mailings. On-site was PINO aanwezig als regisseur van het festival.
Heeft uw baanbrekende event creatieve projectorganisatie nodig?