Arts & Voeding Congres

Een leefstijl op recept

Geen pillendieet voorschrijven, maar een leefstijl op recept. Daar draaide het om tijdens het 6e Arts & Voeding Congres op 16 juni. Het verband tussen gezondheid en leefstijl is inmiddels geen verrassing meer. De succesverhalen blijven elkaar opvolgen. Maar dat is pas het begin! Er is nog meer bewustwording en kennisuitwisseling nodig voor deze benadering zónder medicijnen. De ruim 400 aanwezige huisartsen, specialisten, geneeskundigen en diëtisten hebben daar in de Van Nelle Fabriek een belangrijke stap in gezet.

PINO mocht, in opdracht van Voeding Leeft en de Vereniging Arts en Voeding, de logistieke organisatie en communicatie van het congres verzorgen. Van het locatiemanagement, de gastenregistratie, aankleding en sprekersbegeleiding tot het afnemen van interviews, schrijven van inhoudelijke artikelen en verspreiden van achtergrondverhalen. Met als doel het bewustzijn over de effecten van voeding en leefstijl te vergroten, kennis en vaardigheden te verbeteren en wetenschappelijke inzichten te delen.

De dag zelf zat boordevol nieuwe inzichten, praktische tools en intensieve vragenvuren. Een mengelmoes van topsprekers uit de kenniswereld en gezondheidszorg. Maar ook sprekers als Rudolph van Veen, onze meesterpatissier en vooral bekend van zijn taarten en andere zoete verwennerijen. Hoewel je het misschien niet verwacht, is juist hij heel bewust bezig met gezonde producten. En daar heeft hij de congresbezoekers mee verrast en geïnspireerd.

Mogen wij u ook ontzorgen?