59e Nationale Haringpartij

Trots op het mooiste en oudste haringfeest

Na de laatste editie in 2019 was het woensdagavond 22 juni weer een feest der herkenning voor de gasten, corporate members en het bestuur van Stichting Hollandse Haringpartij tijdens de 59e Nationale Haringpartij. Het mooiste en oudste netwerk- en society event van Nederland vond traditiegetrouw plaats op Kasteel de Haar te Haarzuilens. PINO is trots dat zij ook de 59e editie van het haringfeest in opdracht van het bestuur van de stichting logistiek en facilitair mocht organiseren.

Op deze zwoele zomeravond genoten de ruim 500 gasten zichtbaar van het haringfeest dat bekend staat om de informele ontmoeting. Vijf uitverkoren visdetaillisten presenteerden op geheel eigen wijze de nieuwe haring aan de gasten én aan de jury van de haringpresentatiewedstrijd. Dat de Nationale Haringpartij bekend staat als dé haringpartij van Nederland is voor een groot deel te danken aan de geweldige inzet van professionele visdetaillisten.

Een enthousiaste jury – bestaande uit juryvoorzitter Hans Oosters (Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht), jurylid Leo Hollman (general manager Grand Hotel Karel V) en jurylid Eveline Wu (top chef-kok bij onder meer 24-Kitchen en eigenaresse van een aantal toprestaurants in ons land) – liet zich meenemen in de unieke haringpresentatie in elke kraam.

 

Uit deze artiesten van de avond werd visdetaillist Urker Visboer uit Urk, door de jury unaniem uitgeroepen tot de winnaar de van haringpresentatiewedstrijd 2022. Naast een mooie beker en oorkonde ontvingen zij de ‘Henny ten Brink’-wisselbokaal. Hiermee is Urker Visboer volgend jaar automatisch weer uitgenodigd om de titel te komen verdedigen. De huldiging van alle visdetaillisten op het podium werd afgesloten met een muzikale ode van feestband Kleintje Pils.

Wilt u een mooie traditie vieren?