10-jarig jubileum Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek

Een blik op het verleden en de toekomst

Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek, een organisatie die zich inzet op het gebied van milieu voor de twee provincies, bestaat tien jaar. Woensdag 5 april werd het jubileum gevierd in de Kunstlinie in Almere aan de hand van een symposium. De werknemers én externe genodigden blikten terug op de afgelopen jaren en lieten zich inspireren voor de toekomst.

Het programma begon met het afscheid van directeur Paul Schuurmans; een moment van afscheid voor de start van zijn pensioen. Na de lunch was het tijd voor de toekomst. Spreker en futurist Tony Bosma ging het gesprek aan over de aankomende jaren, waarna Young OFGV (het jongerennetwerk van OFGV) hierop reflecteerde.

Naast het plenaire programma waren er ook masterclasses te volgen. Deelnemers zochten de verdieping op over relevante thema’s zoals circulaire economie en de Nederlandse ondergrond. Om de dag samen te vatten, waren er een spoken word artist en een beeldend kunstenaar aanwezig.

Dit zorgde voor een poëtische terugblik op de dag en een schilderij dat live voor de ogen van de deelnemers ontstond. Dit schilderij, in de vorm van een tweeluik, was ook gelijk een mooie afsluiting: de ene helft symboliseerde de afgelopen tien jaar en de andere helft representeerde de toekomst. De inspirerende dag werd afgesloten met een borrel.

PINO ontzorgde Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek met het verzorgen van onder andere de volledige registratie, het samenstellen van het programma en de regie tijdens de dag zelf.

Heeft u ook interesse in een inspirerend symposium?