Waterstemwijzer

PINO's blog maart 2019

U weet waarschijnlijk beter welk merk waterkoker u heeft dan in welk waterschap u woont. Daar bent u zeker niet alleen in. Dat maakt het misschien moeilijk om vandaag uw stem uit te brengen op het bestuur van dat waterschap. Zullen we u een handje helpen?

Het toeval wil namelijk dat we bij PINO de waterschappen goed kennen. Alle eenentwintig. Dat komt omdat we al vijf jaar op rij de Waterschapsdag mogen organiseren voor de Unie van Waterschappen. En al zeven jaar de Waterinnovatiedag. Op zo’n dag komen alle waterwerkers samen om te horen wie van hen het beste innovatieve idee heeft voor een veilig, duurzaam en schoon Nederland. Bij PINO maken we altijd veel werk van het inschrijf- en jurytraject. Daardoor waren er tijdens de laatste editie in november vorig jaar maar liefst 125 inzendingen. Bijvoorbeeld nieuwe manieren om dijken te versterken, slimmigheden om water schoon te houden, plannen om boeren te betrekken bij een optimaal grondwaterpeil en vondsten om meer te doen met regenwater. Voor u, voor uw kinderen en voor uw kleinkinderen.

Elk jaar staan wij tussen tientallen fantastische ideeën van honderden enthousiaste mensen. Ideeën die alle Nederlanders helpen aan droge voeten, schoon water en precies voldoende water. Wij zijn er best een beetje waterschapsfan van geworden. We gaan u natuurlijk niet vertellen op wie u binnen uw waterschap moet stemmen vandaag. Dat hangt ervan af hoe u de wereld het liefste ziet. En toch geven we u een klein stemadvies: ga stemmen, ook binnen uw waterschap. Met uw stem heeft u invloed op het waterbeheer in de streek waar u woont. En dat is best belangrijk in een land dat voor een groot deel onder de zeespiegel ligt. Wij hebben in ieder geval gezien dat bij de waterschappen allerlei vooruitstrevende ideeën   leven over hoe we slim met ons water om kunnen gaan.

Wilt u weten hoe we bij de waterschappen al die innovatieve ideeën boven water kregen? En hoe we dat ook voor uw organisatie kunnen doen? We vertellen het graag!

Tessy Miltenburg