Wat een jaar!

PINO’S blog december 2017

Terugblikken is een decembertraditie. Ik ben natuurlijk geen Wim Kan of Youp van ’t Hek, maar ik loop graag even met u door onze hoogtepunten van dit jaar. Gaat u er maar lekker voor zitten. *gordijn open* Wat een jaar hè, lieve mensen?

Kent u dat gevoel, dat u bij het boodschappen doen, voor een stoplicht of tijdens het snijden van prei overvallen wordt door een herinnering aan een bijzonder moment uit het afgelopen jaar? Wij denken vaak terug aan een paar heel aaibare evenementen die we in 2017 organiseerden. Hoe duizenden grote en kleine kinderen zich vergaapten aan de bouwwerken op LEGO World bijvoorbeeld. Hoe tijdens de SingelSwim bijna 250 deelnemers door de Utrechtse grachten spartelden voor het goede doel. Hoe betoverend kleurrijk en vredig het Happinez Festival op het eiland Fort Voordorp was. Hoe 10.000 nieuwsgierigen te voet door de gerenoveerde Velsertunnel liepen. Allemaal dierbare herinneringen!

Iets heel anders, dames en heren. Heeft u wel eens een prijs gekregen? Of was u in de race voor een prijs? Zoiets is voor publiek, deelnemers, genomineerden en winnaars onvergetelijk. Wij maakten het dit jaar voor iedereen spannend bij de uitreiking van de Waterinnovatieprijs, de Nederlandse Bouwprijs en de Effies. Ook spannend voor ons! En dan het klimaat, lief publiek. Bij al die sneeuw van de afgelopen dagen zouden we bijna vergeten dat de aarde opwarmt. Een heet hangijzer en het hoofonderwerp van allerlei bijeenkomsten die wij op poten hebben gezet: de Klimaattop Noord, de ondertekening van het Grondstoffenakkoord en ontmoetingen rond Nederland Circulair in 2050. Want het is 2050 voordat we het weten, beste mensen. En nieuwe tijden vragen om nieuwe maatregelen.

Over nieuw gesproken, dit jaar experimenteerden we volop met vloggende dagvoorzitters, razende reporters, netwerkapps en selfiewedstrijden. We combineren steeds het beste van oud en nieuw. Wat doet u trouwens met Oud & Nieuw? Weet u al wat volgend jaar uw hoogtepunten worden? Of, nog beter, zullen we er samen hoogtepunten van máken? *applaus*

Pieter Schure