Storm of stilte?

PINO's blog oktober 2019

De herfst is heftig: die naam heeft dit seizoen nu eenmaal. In Japan raasde een orkaan over en ook hier lijkt het onstuimig. Maar de herfst blijkt helemaal niet zo stormachtig. Behalve voor PINO dan.

Van de beelden uit Japan is het behoorlijk schrikken. Daar hield orkaan Hagibis huis en de kracht daarvan is verwoestend. Niet gek dat Max Verstappen, die in Japan was voor de Grand Prix, zijn speedboot klaar had liggen om aan het natuurgeweld te ontsnappen. Vanaf deze herfst krijgen ook Nederlandse stormen een naam, heeft het KNMI bekendgemaakt. Maar de kans op een heftige storm is in de herfst eigenlijk helemaal niet zo groot, zeggen ze erbij. Het najaar heeft de reputatie onstuimig te zijn, maar de statistieken laten iets anders zien. Vaak is de windsnelheid in maart zelfs hoger dan in de herfstmaanden. De herfst kan vaak juist rustig zijn. Zo rustig dat je ’s ochtends vaak in totale windstilte een herfstmist boven de grond ziet hangen. Voor PINO is de herfst wel stormachtig. Elk jaar eigenlijk.

De afgelopen weken organiseerden we zo’n vier evenementen per week. Voor ons is dat dan alle hens aan dek. De aanloop, de bijeenkomsten zelf en de follow up daarna: we draaien deze herfst op volle sterkte. Niks speedboot om de storm te ontvluchten. We staan in het oog van de evenementenorkaan! Als u dit leest, zijn wij in de Utrechtse Jaarbeurs druk met het opbouwen van een volgend evenement: LEGO World. Een wereld van LEGO-stenen die de storm van tienduizenden bezoekers moet doorstaan. Voor ons is de herfst dus zeker een onstuimig seizoen. Misschien dat het KNMI de eerstvolgende storm naar ons kan noemen: ‘PINO raast over land’. Dat zou een mooi eerbetoon zijn. Wij houden er namelijk wel van als het stormt. We zijn liever druk in de weer dan dat we rustig in de stilte voor of na een storm zitten.

Ook een nieuwe wind laten waaien of een storm ontketenen? Daar praten we graag verder over. Dat kan zelfs in de herfst.

Tessy Miltenburg