Stempelen

PINO'S BLOG MAART 2022

Deze week mocht u weer een rondje rood kleuren op een stembiljet. Daarmee drukt u uw eigen stempel op het beleid in uw gemeente. Want u maakt de maatschappij. Invloed uitoefenen kan veel vaker dan eens per vier jaar. Door een evenement bij te wonen of te organiseren, verandert u ook de wereld om u heen.

De maatschappij is wat we met z’n allen willen. Dat kunt u laten weten door te stemmen op de partij die belooft waar u van droomt. Maar democratie werkt niet alleen in verkiezingstijd. Democratie is overal. Van de app-groep waarin u met vrienden bepaalt wat voor cadeau er moet komen voor een jarige tot het wekelijks overleg op kantoor. U heeft overal een stem. Een mooie manier om invloed uit te oefenen, is op een evenement. Door als deelnemer mee te praten bij een forumdiscussie of ideeën te opperen in een break-outsessie bijvoorbeeld. Of door als organisatie zelf een evenement te organiseren en daar uw medewerkers, klanten of relaties voor uit te nodigen. Zodat u samen de wereld of een stukje daarvan meer naar uw hand kunt zetten. Met een evenement geeft u de maatschappij vorm. Bij PINO zien we dat elke dag gebeuren op de evenementen die we organiseren. Hoe klein of groot ook.

Welke stempel wilt u op de wereld drukken?

Veel van onze evenementen draaien om maatschappelijke thema’s. Duurzaamheid, een betaalbare gezondheidszorg of innovatie bijvoorbeeld. Zo werken we al jaren samen met het Global Center on Adapation. Die heeft de missie om landen wereldwijd voor te bereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Met rondetafelgesprekken vol kopstukken, internationale congressen en online dialoogbijeenkomsten helpen we bij die missie. Honderden zorg- en welzijnsprofessionals gaven we onlangs een stem tijdens een live online talkshow met veel interactie. En tijdens een digitale awardshow konden we laatst meer mensen dan ooit betrekken bij de Waterinnovatieprijs: een prijs voor ideeën die de wereld beter maken. Wat uw droom ook is, op een evenement klinkt uw stem harder en vindt u gelijkgestemden.

Welke stempel wilt u op de wereld drukken? En wie zijn daarbij uw bondgenoten? Wij denken graag mee hoe u met een evenement uw invloed kunt vergroten. Om zo uw dromen dichterbij te brengen.

Jeroen Coers

Wilt u advies over hoe u met een evenement uw invloed kunt vergroten?