Staak ook!

PINO’S BLOG NOVEMBER 2019

Staken is het nieuwe polderen, zo lijkt het. Blokkeer snelwegen met trekkers, zet het Malieveld vol graafmachines of gooi scholen dicht en je krijgt je gelijk. Moet u niet ook staken?

Boeren, bouwers en leerkrachten lieten de afgelopen weken zien dat eendrachtig het werk neerleggen effect heeft. Dat publiek en politiek luisteren als je het dagelijkse leven in ons landje een klein beetje ontwricht. Zijn er in uw branche nog lastige drempels of moeilijk te bereiken doelen? Je zou bijna zeggen dat de oplossing op het Malieveld ligt. Van wie kunnen we de komende tijd acties verwachten? Visboeren die met honderden haringkarren naar Den Haag rijden, verplegers die duizenden patiënten in ligbedden over de rijkswegen duwen, postbezorgers die honderdduizenden pakketten op het Binnenhof dumpen? Ik denk dat boeren, bouwers en leerkrachten ons niet zozeer hebben geleerd dat staken de gouden sleutel is, maar samenwerken. Samen één front vormen. Dus: staak het alles alleen willen doen en start samenwerken!

Bij dat samenwerken kan PINO helpen. Want mensen bij elkaar brengen en van elkaar laten leren: daar zijn wij goed in. Wij weten hoe je doelen bereikt met ontmoetingen. Vraag uzelf af wie er buiten uw bedrijf of organisatie dezelfde doelen heeft. Binnen uw branche of misschien wel juist in andere sectoren. Hoe waardevol zou het zijn om over die gemeenschappelijke belangen te praten en te bedenken hoe je samen kunt optrekken in het verdedigen van die belangen? Bij PINO vinden we voor zo’n broederlijke bijeenkomst snel de juiste locatie, de juiste sprekers, de juiste toon en het juiste programma. Zodat ontmoeten ook echt oplossen wordt. En grote ambities haalbaar worden. Wij zetten bijeenkomsten op touw met de kracht van duizend trekkers, duizend graafmachines en duizend leerkrachten bij elkaar.

Ook starten met samenwerken? Maak die start vliegend door eerst de samenwerking met ons te zoeken. Op ons kantoor in Den Haag bijvoorbeeld. Of, als de weg daarheen geblokkeerd is, op ons kantoor in Utrecht.

Pieter Schure