Sneller dan de routekaart

PINO’S BLOG JUNI 2021

Voor wie de weg zoekt, is een routekaart handig. Maar niet heilig. Na alle veldtesten met evenementen blijkt dat er al deze zomer veel meer mogelijk is dan de coronaroutekaart van de overheid aangeeft.

De routekaart van de overheid moet ons leiden naar de weg uit de coronacrisis. Die kaart is natuurlijk getekend met een aantal aannames en voorspellingen. Het is als de landkaart van een land dat we niet goed kennen. Juist daarom deed Fieldlab Evenementen – een samenwerking tussen organisaties uit de evenementenbranche, wetenschappers en diverse ministeries – onderzoek met testevenementen. Van die 25 veldtesten met 60.000 bezoekers is veel geleerd. Om te laten zien hoe belangrijk we dit vinden, organiseerde PINO op 27 mei de landelijke perspresentatie van de resultaten. Net als het World Forum in Den Haag, onze audiovisuele partner Bourgonje en presentator Maarten Bouwhuis verleenden wij belangeloos onze diensten. Dat deden we allemaal heel  graag, want er viel heel veel goed nieuws te vertellen en Fieldlab Evenementen heeft belangrijk en goed werk gedaan voor onze sector.

We brengen u graag naar het evenement waar u al zo lang op wacht!

In de woorden van hoogleraar infectiepreventie en OMT-lid Andreas Voss: “Onze conclusie is dat er veel meer mensen bij evenementen aanwezig kunnen zijn dan er tot nu toe in de routekaart van de overheid staat. Bij het hoogste risiconiveau de helft en 100% bij niveau 2.” Met testen vooraf en bezoekers indelen in bubbels zijn grote evenementen zonder anderhalve meter afstand dus eerder mogelijk. Met de coronacijfers van vandaag én de toenemende vaccinatiegraad deze zomer nog, zouden we zeggen: “Het is alsof we met een oude landkaart door een vreemd vakantieland rijden en ineens ontdekken dat er inmiddels een snelweg ligt die niet op die kaart staat.” En dat je dus úren eerder op je vakantieadres bent en met je voeten omhoog een glas kunt drinken aan het zwembad. Wij zijn dan ook met dubbel enthousiasme bezig met de voorbereidingen van grote, fysieke evenementen in de late zomer en het najaar.

Waar wilt u met uw medewerkers, klanten of relaties heen deze zomer of daarna? Weet dat wij kunnen kaartlezen én rijden tegelijkertijd. We brengen u graag naar het evenement waar u al zo lang op wacht!

Pieter Schure

Waar wilt u met uw medewerkers, klanten of relaties heen deze zomer of daarna?