PINO’s vleugels

PINO's blog januari 2019

In 1999 werd de zes miljardste mens geboren. Misschien was u dat even vergeten. Maar u weet vast nog dat in dat jaar ook PINO het levenslicht zag. We worden dus 20 dit jaar. Dat maakt 2019 voor ons een bijzonder jaar. Kijkt u in vogelvlucht even mee terug?

Een kuiken was PINO nog, in 1999. Maar een enthousiast en ambitieus kuiken. Met elke nieuwe klant en elke nieuwe opdracht groeiden onze vleugels. Die werden zo groot, dat we twee jaar later van Amsterdam naar Utrecht vlogen. En het jaar daarop onze eerste medewerkers onder die vleugels namen. Binnen tien jaar was PINO een behoorlijk volwassen vogel. Het eerste bureau zelfs dat zowel een Erkend Congresbureau was als geaccrediteerd lid van IDEA: twee belangrijke ringen om onze poten. Steeds meer medewerkers kropen onder ons verendek, onder wie Tessy. Zij schopte het van stagiaire tot projectmanager en daarna tot mede eigenaar van PINO. Want op talent broeden we nu eenmaal graag.

Ondertussen raakten evenementen en communicatie steeds meer verweven. Daarom namen we in 2014 het communicatiebureau EPP over en bouwden we in hun Utrechtse kantoor ons nieuwe nest. Daar legden we allerlei eieren voor een steeds groter groeiende groep aan opdrachtgevers: klein en groot, commercieel, non-profit en overheid. Die laatste groep werd zo belangrijk, dat we vorig jaar een nevenvestiging in Den Haag openden. Daar zijn we nu net zo thuis als de Haagse ooievaar. En we blijven onze vleugels uitslaan. We merken dat bedrijven, organisaties en overheden steeds strategischer willen denken over communicatie en evenementen en de synergie daartussen. PINO heeft inmiddels voldoende noten op zijn zang om aan allerhande tafels slim advies te brengen. En om te zorgen voor een vlekkeloze uitvoering van wat we bedenken.

We zijn twintig jaar later hard op weg naar acht miljard wereldburgers. Wilt u die iets vertellen of ze bij elkaar brengen: we vliegen graag voor u. Ook als het om wat minder mensen gaat, trouwens.

Jeroen, Pieter en Tessy