Overal lichtpuntjes

PINO’S BLOG NOVEMBER 2022

Is het een sombere tijd? Soms is het verleidelijk om dat te denken. De wereld kent op elk terrein wel een crisis en langzaam gaan we richting de donkere en koude winterdagen. Toch zeggen wij dan liever: juist in het donker kun je het licht beter zien.

Omdat je juist in het donker het licht beter ziet, dimde afgelopen vrijdag om klokslag zes uur de straatverlichting in de binnenstad van Utrecht. De Domstad nodigde bewoners en bezoekers uit om samen in het donker een sfeerroute vol lichtpuntjes te lopen. Daarmee sloot de stad de festiviteiten rond het 900-jarig bestaan af. Op deze dag van Sint-Maarten lichtten niet de lampionnen van kinderen op, maar de decorstukken van de stad zelf. De wandelaars konden hun eigen gezicht meer dan levensgroot projecteren tussen de bladeren van enorme bomen, zagen het oude stadhuis met videomapping tot leven komen en verwonderen zich over winkelpanden die voor hun ogen veranderden in kijkdozen. Staatartiesten, muzikanten en cafés op de route maakten de sfeerwandeling tot een bijzondere beleving in het donker.

Wie of wat mogen we voor u in de schijnwerpers plaatsen?

Deze tocht vol lichtpuntjes mocht PINO organiseren en coördineren. Een prachtopdracht in onze thuisstad. Het was mooi om te zien hoe honderden wandelaars zich door het licht lieten betoveren. Zoals we ons licht op het jubilerende Utrecht lieten schijnen, zo hebben we ook andere organisaties en thema’s in de spotlights gezet. Tijdens een hackathon op Fort Voordorp bijvoorbeeld. Daar kwamen hackers, ontwerpers, kunstenaars, pioniers, dwarsdenkers en verbinders samen om hun licht op te steken over het energiesysteem van de toekomst. En bij de Awardshow Effie Marketing Live richtten we onze volgspot op de allerbeste marketeers en reclamemakers. Zoveel lichtpuntjes en het jaar is nog niet eens voorbij!

Wie of wat mogen we voor u in de schijnwerpers plaatsen? Wij laten uw organisatie, uw medewerkers, klanten, relaties, producten, doelen of prestaties graag stralen. Juist als het donker is.

Jeroen Coers

Wie of wat mogen we voor u in de schijnwerpers plaatsen?