Méér kernenergie!

PINO's blog november 2018

Het staat in Nederland weer eens op de agenda: kernenergie. Voor- en tegenstanders vliegen elkaar in de haren over de vraag of die vorm van energie een goed alternatief is voor fossiele brandstof. Bij PINO zijn we unaniem vóór kernenergie. Maar dan hebben we het wel over iets anders.

Eigenlijk zijn wij al bijna 20 jaar bij elk evenement en elke vorm van communicatie op zoek naar kernenergie. Niet het soort dat vrijkomt bij het splijten van atomen in centrales met indrukwekkende koeltorens, maar de kernenergie die in mensen en bedrijven schuilt. De kracht van hun diepste motivatie, hun grootste talent en hun tomeloze ambitie. In plaats van mooie plaatjes en praatjes gebruiken, zoeken we liever wat mensen en bedrijven in de kern drijft. Want precies dat geeft evenementen en communicatie ongekende energie. Energie die eerlijk is, geloofwaardig en inspirerend. Het is het soort kernenergie dat mensen op de been brengt. Niet om ertegen te demonstreren, maar om het toe te juichen. Er deel van uit te maken. Kernenergie met een straling waar iedereen zich graag aan blootstelt.

Zo voelde dat bijvoorbeeld bij alle evenementen rond Climate Planet in de enorme wereldbol die vorige maand in Utrecht stond. Daar en op andere plekken hielden we sessies voor leden van de Economic Board Utrecht om duurzame initiatieven in de regio te stimuleren. We zorgden voor dynamische sessies die draaiden om de kern van de ambitie: met elkaar bijdragen aan de Global Goals. Dus geen eenrichtingsverkeer en geen saaie presentaties, maar creatieve werkvormen met veel interactie en concrete actieplannen als resultaat. De kernenergie opzoeken deden we ook bij het 25-jarig jubileum van Arburg, marktleider in spuitgietmachines. Dat bedrijf draait in de kern niet om de machines, maar om persoonlijke relaties en een enorme kennis en betrokkenheid van medewerkers. Precies dat lieten we zien tijdens een tweedaags Open Huis met workshops voor de belangrijkste klanten. En die straalden!

Wat is uw kernenergie eigenlijk? En gebruikt u die om evenementen en communicatie meer kracht te geven? Misschien moeten we samen eens een kernreactie veroorzaken!

Tessy Miltenburg