Het nieuwe live

PINO'S BLOG APRIL 2022

Schudt u minder vaak handen en werkt u wat vaker thuis? Dat zou me niet verbazen, want corona heeft ons leven stiekem een beetje veranderd. Zelfs wat niet meer nodig is, lijkt een nieuwe gewoonte geworden. Daarom zien ook onze evenementen er anders uit.

Veel mensen kiezen nu voor een boks of een vriendelijke knikje als begroeting in plaats van een ferme handdruk. Ze wassen hun handen vaker, nemen in de wachtrij voor de kassa iets meer afstand en vergaderen meer online dan vroeger. Wat tijdens corona niet anders kon, is een nieuw patroon geworden. Gewoon omdat veel van die pandemische praktijken lang zo gek niet waren. We ontdekten de eindeloze mogelijkheden en de efficiëntie van online bijeenkomsten en gedragen ons anders tijdens live ontmoetingen. Misschien dachten we ooit dat we elkaar na de laatste virusuitbraak juichend in de armen zouden vallen en dat we het liefst hele dagen tussen drommen mensen zouden staan. Maar wie goed kijkt, ziet grote verschillen tussen hoe we voor en na corona handelen. Bij PINO spelen we natuurlijk meteen in op die veranderde wensen en verwachtingen.

Bij PINO spelen we meteen in op veranderde wensen en verwachtingen.

Voor lange dagen live is minder animo. De behoefte om elkaar in levenden lijve te ontmoeten is groot, maar eigenlijk wil het leeuwendeel niet lang reizen en geen hele werkdag missen. We organiseren steeds meer bijeenkomsten van een dagdeel, dicht bij de deelnemers. En op onze evenementen ruimen we vooral tijd in voor echte ontmoetingen. Met langere pauzes en veel gelegenheid om te netwerken. Want dat heeft iedereen gemist. Na alle lockdowns kan een hele dag tussen mensen ook best intens zijn. Dat zijn we niet meer gewend. Daarom is een ontspannen wandeling of een activiteit een goed onderdeel in het programma. We kennen de mooiste buitenlocaties die zich daar goed voor lenen. Ondertussen valt vaak de keuze op online in plaats van live. Van superstrakke live talkshow tot vooraf opgenomen webinars. Wij kunnen online inmiddels net zo veel als live. En wilt u het beste van twee werelden, dan maken we een plan voor een hybride evenement.

Twijfelt u tussen live of online? Wilt u uw medewerkers, klanten of relaties elkaar laten ontmoeten op een manier die ze het beste past? Kom dan eens met ons praten. Dat kan live én online. Zelfs hybride, als u wilt.

Tessy Miltenburg

Twijfelt u tussen live of online? Kom dan eens met ons praten.