Glijden en snijden

PINO’S blog januari 2018

Een over het ijs zwevende curlingsteen, een bobslee die met zo weinig mogelijk weerstand door de baan zoeft, ski’s die sneeuw opstuiven bij slalompoortjes en kunstschaatsen die op hun scherpe punten pirouettes draaien: de Olympische Winterspelen gaan over glijden en snijden. Maar niet alleen de Olympische Winterspelen!

Soms is glijden goed. Soms is de juiste weg de weg van de minste weerstand. Een soepele productintroductie, een glad verloop van een bijeenkomst voor belangrijke relaties, een beurs waarbij bezoekers makkelijk navigeren naar alles wat ze willen vinden. Wij weten hoe we uw evenementen kunnen laten glijden. Ook het proces en de communicatie. Zoals een traploze overgang van concept naar uitvoering. En een vloeibaar geheel van online en offline interactie voor, tijdens en na een evenement. Met ons aan boord glijden ook alle zorgen erover van u af.

Toch is glijden alleen niet genoeg. Af en toe wilt u snijden: een schaats dwars op het ijs zetten voor een betere start. Weerstand oproepen, prikkelen en uitdagen kan een bewuste strategie zijn om een proces te doorbreken, om vooraf in plaats van achteraf te zorgen voor consensus. Laat sneeuw opstuiven en ijs opspatten! Wilt u snijden in plaats van glijden, dan is PINO er ook. Met ideeën voor verrassende ontmoetingen, confronterende kennisuitwisseling en compromisloos pionieren. Het liefst op Olympisch niveau. PINO heeft geen officieel team in Pyeongchang, maar we helpen u graag aan goud op het hoogste podium.

Wanneer wilt u dit jaar soepel glijden of scherp snijden? Zullen we deze winter spelen met ideeën daarover?

Tessy Miltenburg