Een blauwe maandag

Deze week was het Blue Monday: de meest neerslachtige dag van het jaar. Als dat al zo is, dan ligt die nu dus achter ons. En komen er dit jaar, inclusief vandaag, nog 348 fantastische dagen waar we onze eigen kleur aan kunnen geven. Mooi vooruitzicht toch?

Black Friday, Blue Monday, Ruby Tuesday: we geven sommige dagen graag een kleur. De vader van Blue Monday is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij berekende dat de maandag in de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Omdat voornemens mislukt zijn, vakanties ver weg lijken, de dagen nog donker zijn en maandag de eerste dag van de werkweek is. Dit jaar volgde Blue Monday ook nog eens op vrijdag de 13e. Maar laten we ons met z’n allen wijsmaken dat precies die maandag een rotdag is? Dat er niks uit onze vingers komt en dat we ons moe, moedeloos en humeurig door deze dag moeten slepen? Lijkt me niet. Volgens mij bepalen we nog altijd lekker zelf wat we van onze dag maken. Elke ochtend opnieuw.

Ons eventpalet heeft alle tinten om een meesterwerk te maken

En al heeft Cliff Arnall gelijk, dan is er nog altijd de Nederlandse betekenis van een blauwe maandag. In ons woordenboek betekent een blauwe maandag ‘een korte tijd’. Dus als we al chagrijnig zijn, dan is het maar even. Bovendien duurt het een vol jaar voordat er weer een Blue Monday op de kalender staat. Daartussen zitten nog heel veel dagen om in te kleuren. Bij PINO halen we daar graag de verfdoos voor uit de kast. Op ons palet hebben we alle tinten om een klein meesterwerk te maken van evenementen en de communicatie daaromheen. Wij kijken niet naar dagen als Blue Monday, maar kiezen met onze opdrachtgevers zelf een of meerdere dagen die we onvergetelijk maken. Dat doen we in 2023 al 24 jaar: dat kun je geen blauwe maandag meer noemen. En chagrijnig? Dat zijn we eigenlijk nooit.

Van welke dag zullen wij samen een dag uit duizenden maken? Laten we daar eens voor rond de tafel zitten. Dat kan wat ons betreft ook op maandag.

 

Pieter Schure

Zullen we samen een dag uitkiezen voor uw bijeenkomst?