Edsilia, Chantal en Jan

PINO’S BLOG DECEMBER 2019

Over wie ons Songfestival volgend jaar moet presenteren, had half Nederland een mening. Maak dan maar eens de beste keuze. Ik denk dat de combinatie van Edsilia, Chantal en Jan een gouden greep is. En ik weet uit de praktijk hoe belangrijk die keuze is.

De deelnemerservaring van Edsilia, de scherpe humor van Chantal en de Songfestivalkennis van Jan zijn een mooie optelsom. En ze hebben alle drie een enorme bak podiumervaring. Edsilia, Chantal, Jan: het noemen van hun achternamen is niets eens meer nodig. Dat presentatie je evenement dráágt, dat weten we bij PINO wel. En dat slim gekozen presentatoren je bijeenkomst echt vleugels geven. Wij gaan dan ook nooit over één nacht ijs als we bedenken welke presentator past. Een plenaire gastheer of -vrouw moet kloppen met de inhoud, het publiek, de sfeer… Het voordeel is dat we in ons 20-jarig bestaan met heel veel presentatietalent hebben samengewerkt. We weten dus uit eerste hand wie in welke context echt waarde toevoegt.

Zo kozen we bijvoorbeeld onlangs op de Waaldag, een opdracht van Rijkswaterstaat, voor Jochem van Gelder als dagvoorzitter bij de opening van drie nieuwe uiterwaardenprojecten. Omdat hij zelf uit het gebied komt en zijn hart er ligt. Omdat hij als professionele presentator de juiste toon vindt voor formele bestuurdersmomenten. En omdat hij in die context voor wat passende luchtigheid kan zorgen. Een ander voorbeeld is de recente Klimaattop Noord met het thema ‘Meters maken in de energietransitie’. Daarbij viel onze keuze op Marijke Roskam en Harm Edens. Allebei onder meer bekend van BNR. Zij met een Friese achtergrond en een nuchtere kijk op zakendoen en innovatie. Hij een bekende pleitbezorger van duurzaamheid, altijd met een kwinkslag. Dat pakte goed uit. En zo zie je maar weer: elk podium, elk publiek en elk programma vraagt om een andere persoonlijkheid.

Jochem, Marijke, Harm, Eric, Ananda, Michiel, Farid, Maarten, Paul, Annelies, Marit, Lars… wij weten vast wie er goed bij uw bijeenkomst past. Bel me er maar over: ik heet Jeroen Coers.

Jeroen Coers