De kansen van corona

PINO'S BLOG APRIL 2020

Als de coronacrisis iets bewijst, dan is het wel de waarde van elkaar ontmoeten. Wat we altijd vanzelfsprekend vonden, is ineens een groot gemis. Een hand, een schouderklop, een arm om iemand heen, zij aan zij vergaderen en samen eten: we kunnen niet wachten tot het weer kan. Tot die tijd zijn we bij PINO druk om bedrijven en organisaties te helpen met andere manieren van elkaar ontmoeten. Want corona creëert kansen.

Nu we allemaal op anderhalve meter van elkaar leven – en vaak veel meer – ziet ook ons werk er anders uit. Na het netjes annuleren van allerlei geplande evenementen zijn we al snel in oplossingen en alternatieven gaan denken. Hoe houd je deelnemers betrokken als je een evenement uitstelt? Hoe kun je mensen verbinden zonder bij elkaar te komen? Een goede proef op de som was de uitreiking van de Dutch Marketing Awards, die op 26 maart in het Koninklijk Instituut voor de Tropen gepland stond met ruim 350 marketeers. Samen met onze partners lukte het ons om dit live event in 14 dagen om te bouwen naar een online talkshow, waar winnaars van de gewilde marketingprijzen een net zo mooi podium kregen. En zelfs een groter publiek: de digitale happening trok zo’n duizend meekijkende vakgenoten…

Bij PINO staken we ondertussen voor meer oplossingen de koppen bij elkaar. Met anderhalve meter afstand natuurlijk. We brainstormden over creatieve alternatieven en zochten uit welke technische hulpmiddelen het beste werken. De slotsom: er kan heel veel buiten live ontmoetingen. Slimme surveys, event boosters en social media challenges houden deelnemers betrokken bij evenementen die moeten verschuiven. Livestreams, webinars en digitale borrels zijn prima alternatieven voor vervallen bijeenkomsten en extra interactiviteit is te vinden in polls, online prikborden en digitale Q&A-sessies. Met online cursussen, vlogs, collegereeksen en podcastseries kunnen organisaties hun inhoud goed en breed delen. De mogelijkheden van online magazines zijn eindeloos, terwijl ook nieuwsbrieven, blogs, fotoreportages en die goede oude brievenbuspost perfect onderdeel kunnen zijn van een plan om in de coronatijd contact met elkaar te houden.

Kortom: er zijn genoeg andere manieren om elkaar te vinden nu dat live lastig is. Bent u benieuwd welke kansen corona voor u in petto kan hebben? Dan bellen, mailen, Skypen, Zoomen of appen we daar graag over!

Tessy Miltenburg