Zomerstof tot nadenken

ProRail Innovatielunches 2020

Sinds april organiseert PINO in opdracht van ProRail een complete serie aan Innovatielunches. De webinars dagen ProRailers uit om af te wijken van de gebaande paden, zich te laten inspireren door nieuwe technologieën en denkwijzen en hun horizon te verbreden. Meestal begeleid door een interne spreker, maar vorige week voor de speciale zomereditie door creativiteitsexpert Karl Raats. Zomerstof tot nadenken dus.

Tijdens de zomerspecial op 13 augustus keken de deelnemers samen met de expert naar concrete uitdagingen voor de toekomst. Uiteraard niet met kant-en-klare oplossingen. Karl Raats nam de input van de kijkers onder de loep om er vervolgens sámen mee aan de slag te gaan. Aan de hand van korte vragen en opdrachten kwamen onder andere de volgende vraagstukken voorbij: Hoe kunnen we loslaten wat niet langer werkt? En hoe kunnen we effectievere en efficiënt sterkere ideeën formuleren? Iedereen werd in slechts 45 minuten aangezet tot anders denken én doen.

Ondertussen was PINO aanwezig als technisch moderator en zorgden we vooraf voor ondersteuning bij de deelnemerscommunicatie en sprekersbriefing en richtten we de webinaromgeving voor ProRail in.