WVL festival – voor en door WVL

Verbinden en kennisuitwisseling

Hoe maak je alle kennis die aanwezig is binnen Rijkswaterstaat WVL zichtbaar en toegankelijk voor iedereen? En bij welke collega’s is deze kennis te halen? Dat werd duidelijk tijdens ‘WVL festival – voor en door WVL’. Een parade die in het teken stond van verbinden en kennisuitwisseling binnen WVL. Een tweedaags kennisevent was het sluitstuk van deze festivalreeks. In het LEF Future center voerde PINO regie over het programma, de logistieke en facilitaire organisatie.

Communicatie en organisatie

Binnen WVL zijn vele experts iedere dag aan het werk op het gebied van Water, Verkeer en Leefomgeving. De organisatie zit boordevol kennis. Hoe krijg je die kennis ontsloten? Een reizende parade met meerdere bijeenkomsten verspreid over drie podia: Utrecht, Lelystad en Rijswijk zorgde voor de ontmoeting, de verbinding en de kennisuitwisseling binnen WVL. In dit ‘voorprogramma’ vonden lunchlezingen, inhoudelijke brainstromsessies, hackatons en andere activiteiten plaats om alle expertise en de daarbij behorende WVL-collega zichtbaar te maken.

De headliner van deze festivalreeks was het tweedaagse kennisevent voor en door ruim 600 WVL-ers dat plaatsvond in het LEF Future center in Utrecht. Vanuit het voorprogramma werden vele sessies geselecteerd die een podium kregen tijdens het afsluitende kennisevent.  Een afwisselend geheel van inhoud en vermaak. Aan de hand van een contentkalender verzorgde PINO vanaf september wekelijks voor nieuwsberichten die op de Netwerkapp, website en intranet werden gepost. Daarnaast faciliteerde PINO i.s.m. Rob Koops een vlogtraining voor een aantal medewerkers van WVL. De vele facetten van het eventvak werden hier ten volle benut.