Succesvolle start digitale Innovatielunch

ProRail Innovatielunches 2020

Op 23 april vond de eerste Innovatielunch voor ProRail plaats. Tijdens dit webinar vertelden twee ProRailers aan hun collega’s hoe het is om te innoveren in een snelkookpan. PINO ondersteunt ProRail bij het opzetten en modereren van de (nu digitale) bijeenkomst.

De aftrap van de reeks Innovatielunches stond aanvankelijk gepland als live bijeenkomst in de Inktpot, het hoofdkantoor van ProRail in Utrecht. Vanwege de coronacrisis werd de eerste lunch een webinar, waarbij de deelnemers voor hun eigen broodje zorgden. Want ook dat is innoveren: snel schakelen en denken in oplossingen. De Innovatielunches dagen ProRailers uit om af te wijken van de gebaande paden, zich te laten inspireren door nieuwe technologieën en denkwijzen en hun horizon te verbreden. Innovatie is namelijk noodzakelijk om ProRails ambities waar te kunnen maken.

PINO ondersteunt ProRail op communicatief, logistiek en facilitair vlak. Zo kan ProRail zich focussen op de inhoud. PINO nodigt de deelnemers uit, coördineert de registraties, brieft de sprekers, richt de online omgeving in en stelt een draaiboek op. En als we live zijn? Dan is PINO aanwezig als moderator om polls en slides in te starten, de chat bij te houden en de tijd te bewaken.