Spoordata Congres

ProRail digitaliseert in rap tempo

Het digitaliseren van het spoor zorgt voor betere prestaties, maar ProRail wil meer: de komende jaren moeten er 30% meer treinen gaan rijden. Wat is er al gerealiseerd en welke stappen zijn nog nodig in het optimaliseren van het digitale spoor? Dat en veel meer stond centraal tijdens het Spoordata Congres. In het futuristische Media Plaza kwamen zo’n 500 deelnemers bijeen om alle big data mogelijkheden van het spoor, nu en in de toekomst, van dichtbij te zien en te ervaren. PINO zette haar beste beentje voor om in haar digitale systemen de grote interesse vanuit deelnemers en standhouders in goede banen te leiden. En dat niet alleen digitaal, maar vooral ook live door ProRail tijdens het congres op 10 oktober zowel facilitair als organisatorisch volledig te ontzorgen!

Let’s go digital

Wie anders dan Alexander Klöpping kan alle ins en outs vertellen over de digitale revolutie? Iedereen zat dan ook op het puntje van zijn stoel. Na deze toekomstblik was het tijd voor een goed gesprek in het hier en nu tussen alle partners in de sector. Om succesverhalen te delen, maar ook om met elkaar de scherpte op te zoeken. Na deze plenaire aftrap was het tijd voor een verdiepende sessie of een rondje langs ‘de markt’ te maken en te zien welke stappen er al zijn gezet en wat de toekomst gaat bieden.

Bij maar liefst 35 marktkramen kon je ervaren hoe data en nieuwe technologie kunnen bijdragen aan de verbetering van de prestaties van alle stakeholders die actief zijn op het spoor. Van het inzetten van drones voor inspecties tot reizigerstreinen als meettrein. Van de zitplaatszoeker tot het monitoren van de wisselverwarming met IoT data.