Samen toostend het nieuwe jaar in

Rijkswaterstaat Nieuwjaarstoost 2022

Live vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort ging Rijkswaterstaat toostend het nieuwe jaar in. Met een compacte show, onder leiding van host Rob Koops, sprak directeur-generaal Michèle Blom haar nieuwjaarswensen uit voor Rijkswaterstaat. Ruim 2200 werknemers keken direct mee en waren er door het insturen van een selfie via de virtuele selfiebooth tóch een beetje bij.

De Nieuwjaarstoost is een traditie bij Rijkswaterstaat, al jarenlang komen duizenden werknemers op verschillende locaties in het land bijeen om samen het nieuwe jaar in te luiden. In verband met corona vond de Nieuwjaarstoost voor het tweede jaar op rij online plaats. Samen met Rijkswaterstaat stelde PINO het programma samen, waar naast traditie ook ruimte was voor enkele vernieuwende onderdelen. Zo konden RWS’ers een feestelijke selfie maken in de virtuele selfiebooth, stemmen op hun favoriete muziek van het afgelopen jaar en was cabaretière Nina de la Croix aanwezig in de studio voor een lichte noot en muzikale bijdrage.

De live gesprekken in de studio werden afgewisseld met verschillende video’s, speciaal gemaakt voor deze uitzending, waarin alle facetten van Rijkswaterstaat terugkwamen.

Naast het samenstellen van het programma, vond PINO een passende studiolocatie, verzorgde de projectcoördinatie, het registratie-  en uitnodigingentraject en begeleidde de productie van verschillende video’s. Met een duidelijk draaiboek en strakke regie, zorgden we voor een strakke show en goede sfeer in de studio.