Samen naar de toekomst

Online talkshow Nationale Bewegwijzeringsdienst 2020

Ruim 140 kijkers zagen donderdag 4 juni de allereerste online talkshow van de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd). Een talkshowhost en acht tafelgasten gingen in Studio Stream in gesprek over het heden en de toekomst van bewegwijzering. In 45 minuten werd het online publiek langs een scala van onderwerpen geloodst door de host die het tempo erin hield.

Acht tafelgasten praatten onder leiding van gastvrouw Rosi Dhaenens over de meest prangende thema’s van de Nationale Bewegwijzeringsdienst. In rap tempo passeren verschillende onderwerpen de revue: hoe gaat de dienst er in 2050 uitzien? En is fysieke bewegwijzering dan überhaupt nog nodig? In drie blokken, een tot op de minuut uitgeschreven draaiboek volgend, werd de talkshow uitgezonden vanuit een professionele studio op een industrieterrein in Utrecht. Sprekers die niet fysiek aanwezig konden zijn in Utrecht waren toch aanwezig via een videoverbinding.

PINO zorgde er samen met de tafelgasten voor dat de online talkshow stond als een huis. PINO verzorgde de productie en nam ook deels de redactie van de talkshow op zich. Hierbij horen ook de voorbesprekingen met alle sprekers en de host, doorloopjes met iedereen en het opstellen van een minutieus draaiboek. Tijdens de talkshow zelf was PINO aanwezig als regisseur en om alle bewegingen on-site in goede banen te leiden.