ProRail IT Partner Marktdag

ProRail zoekt IT partner

Over enige tijd verlopen de raamcontracten tussen ProRail en haar software leveranciers. En daarom werkt ProRail op dit moment aan een nieuw aanbestedingsdocument. Sluit de conceptversie van dit document goed aan bij de praktijk en de gewenste samenwerking? Die vragen stonden centraal tijdens de IT Partner Marktdag op 14 maart in het Railcenter in Amersfoort. Zestien geselecteerde software leveranciers waren aanwezig om met ProRail in vertrouwde kring van gedachten te wisselen.

PINO zorgde samen met een team van inhoudelijke ProRail deskundigen voor een sterk programma. Na een plenaire aftrap door dagvoorzitter Pepijn Nicolas en ProRailers Hans van Leeuwen (CFO), Rens de Deugd en Paul van Asten volgde elke leverancier een eigen programma. Verspreid over vier sessierondes en met ruimte voor veel interactie tussen alle partijen, opheldering van vragen, nieuwe verbindingen en 1-op-1 gesprekken zonder concurrentie.

Er heerste een gezonde spanning onder de ProRailers en deelnemers, want een marktdag zoals dit is nieuw. En de zestien aanwezige leveranciers zijn ook nog eens met elkaar in competitie voor de komende raamovereenkomsten. Desondanks was er een ontspannen sfeer en de dag resulteerde in nieuwe inzichten en een eerste stap richting een waardevolle samenwerking. Dat werd nog eens bekrachtigd door de slotwoorden van cabaretier Tom Sligting: “Samenwerken is samen lachen!”