Een toost op OKE!

Kennismakingstalkshow Programmadirectie ERTMS

CHEERS! Op Operationeel Kenniscentrum ERTMS! Afgelopen maandag hief de Programmadirectie ERTMS digitaal het glas met expertmachinisten, expert-treindienstleiders, vakinhoudelijke leidinggevenden, opleiders en instructeurs. Waarom? Om samen kennis te maken en te toosten op de komst van een nieuw gebruikersplatform. Dat deden ze via een online talkshow vanuit Studio Stream, met PINO als technisch moderator en regisseur.

Voordat de borrel begon, was er een complete studiotalkshow met inhoudelijke interviews en bijzondere tafelgesprekken. Host Rob Koops begeleidde samen met ERTMS adviseur Piet Schouwerwou de uitzending. Aan de hand van vier thema’s schoven verschillende sprekers aan tafel. PINO zorgde er samen met alle tafelgasten voor dat de online talkshow stond als een huis. We verzorgden de productie en namen ook (deels) de redactie op ons. Hoe de deelnemers meededen aan de talkshow? Zij konden meekijken via ZOOM, tussendoor vragen stellen via de chat en de vragen van de host beantwoorden. Maar, ook onderling leerden ze elkaar kennen.

Een intermezzo tussen de tafelgesprekken door en een pubquiz om het ijs te breken, zorgden voor genoeg ruimte om kennis te maken. Zo vulden de deelnemers van tevoren al de volgende vragen in over zichzelf, waar Rob Koops wel raad mee wist: Wat is je favoriete materieeltype? Hoeveel werkervaring hebben alle deelnemers gezamenlijk? En, als je voor één dag programmadirecteur van het Landelijk Programma ERTMS mocht zijn, wat zou jij dan verbeteren? Zoals bij iedere borrel is een koud (alcoholvrij) biertje en een heerlijke borrelplank wel op zijn plaats. Daarom ontvingen de deelnemers thuis van tevoren een borrelpakket – om het missen van de broodjes kroket een beetje goed te maken. Er kon écht digitaal getoost worden!