PIANOo-congres 2018

Let's Connect

In het Spant! in Bussum vond het jaarlijkse congres plaats van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van EZ en Klimaat. De dag stond in het teken van netwerken, ontmoeten en verbinden van ruim 800 experts op inkoop- en aanbestedingsgebied uit de publieke sector. Mede daarom stelde PINO voor om de interactieve tool ‘Yes we Connect’ in te zetten. Een extended netwerktool die op basis van deelnemersprofielen, matchmaking combineert met live communicatie en dat ook nog eens integreert in het programma.

Netwerken in extenso

‘Yes we Connect’ kan vanaf de uitnodiging en het eerste moment van registreren tot en met matchmaking (vooraf en tijdens het congres) en de evaluatie worden ingezet. Deelnemers krijgen na hun aanmelding een aantal vragen voorgelegd die matcht met een specifiek profiel. De naambadge geeft per deelnemer de beste profiel- en kleurmatches weer en toont het persoonlijke moodboard. Dit leidt bij binnenkomst van de deelnemer al tot veel reuring en interessante ontmoetingen.

Geen traditionele opening van het congres was een bewuste keuze van PIANOo. Wél een energizer om de dag te starten met ‘Yes we Connect’ en onbekende vakgenoten met gedeelde interesses en ideeën te leren kennen. Een team van matchmakers liep rond om de ontmoeting te faciliteren. Deelnemers konden kiezen uit een keur van workshops, sessies en praktijkcases. Aansprekende keynotes, ruim 40 sprekers uit de praktijk en een bedrijvenmarkt maakten het tot een actueel en toepassingsgericht congres.