Opening kunstwerk Beverbrug

Metamorfose natuurgebied De Zaag

Circa 10 ha intergetijdengebied en bijna 4 km natuurvriendelijke oever bieden de bever een verbeterde ‘entree’ in een nieuw stukje natuurgebied aan de rand van Rotterdam. Rijkswaterstaat heeft samen met Zuid-Hollands Landschap, gemeente Krimpenerwaard en Vastgoed Bolnes gewerkt aan het natuurgebied De Zaag, Krimpen aan de Lek. De officiële opening van het uitkijkpunt de Beverbrug gaf een feestelijk tintje aan het vernieuwde natuurgebied. PINO droeg haar steentje bij door creatief en organisatorisch betrokken te zijn bij de realisatie van een geslaagde openingshandeling.

Natuur aan de rand van de stad

Nadat de opening vanwege de westerstorm op 18 januari noodgedwongen moest worden uitgesteld, was het dinsdag 13 februari dan zover. Het natuureiland De Zaag en de fraaie Beverbrug werden alsnog officieel geopend. De toegankelijkheid van het natuurgebied is sterk verbeterd. Rijkswaterstaat heeft de waterkwaliteit een impuls gegeven, diverse wandelpaden aangelegd en er is een vogelkijkscherm gerealiseerd.

Vanaf het uitkijkpunt de Beverbrug heb je een prachtig overzicht op de natuur en de omgeving. De Beverbrug, een 14 meter hoog kunstwerk, heeft de vorm van een beverburcht. De verbeterde toegang voor de bever moet het dier uitnodigen om het gebied in te gaan en een burcht te bouwen. Een bijzondere gewaarwording is het natuurgebied wanneer je ter plekke de stilte ervaart en op de achtergrond de skyline van Rotterdam ziet.