Online talkshow, deelsessies en panelgesprek

De waarde van onderzoek in faunaschade

Op donderdag 30 september 2021 organiseerde BIJ12 het online kennissymposium ‘Kennis als kans, de waarde van onderzoek in faunaschade’. Het symposium werd live uitgezonden vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort. Ruim 200 belangstellenden uit het vakgebied faunabeleid en -beheer volgden de online bijeenkomst via het platform van de Networkapp. PINO mocht de online productie voorbereiden én uitvoeren.

Delen van kennis uit binnen- en buitenland

Het opstellen van het faunabeleid is een bevoegdheid van de provincies. BIJ12 voert een deel van het beleid namens de provincies uit en ondersteunt hen met informatie, kennis en advies over het voorkomen en bestrijden van faunaschade. Rob Koops, moderator van het kennissymposium, ging met BIJ12 in gesprek en leidde het panelgesprek met aan tafel een aantal experts uit het vakgebied.

Een gesprek over de waarde van deze kennis en de input die het kan geven aan een constructieve dialoog over faunabeleid en -beheer. In de deelsessies die volgden, deelden deskundigen uit binnen- en buitenland hun nieuwste inzichten, kennis en data over het voorkomen en bestrijden van faunaschade.