Online aan de slag!

Webinars Omgevingswet

Met het programma ‘Aan de slag met de Omgevingswet’ gaan gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk samen de uitdaging aan ondersteuning te bieden bij de invoering van deze wet. Daarvoor worden verschillende bijeenkomsten georganiseerd, waar PINO de organisatie regelmatig bij ondersteunt. Ook tijdens de huidige omstandigheden rondom het Coronavirus is het belangrijk betrokkenen op de hoogte te houden van de implementatie. Daarom steken we de komende periode de bijeenkomsten in een nieuw jasje; niet op locatie, maar online!

Het programma ‘Aan de slag met de Omgevingswet’ ontwikkelt samen met PINO een programma van digitale sessies over onderwerpen zoals omgevingsplannen en participatie. Hoe ziet dat er online uit? Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende webinars, waaraan ze vanaf hun scherm thuis kunnen deelnemen. Iedere webinar kent een eigen onderwerp en wordt begeleid door een spreker. Zo trappen we de komende week af met het webinar ‘Implementatie van de omgevingstafel’ onder leiding van Hanneke Kunst, projectleider Omgevingswet bij de VNG. Via chats en polls kunnen de deelnemers vragen stellen en hun mening geven. Ook online kan iedereen aan de slag!

Hoe de rol van PINO eruit ziet? Eigenlijk blijft die hetzelfde als altijd. Het programma ‘Aan de slag met de Omgevingswet’ focust zich op de inhoud en PINO ondersteunt op communicatief, logistiek en facilitair vlak. We nodigen de deelnemers uit, coördineren de registraties, briefen de sprekers, richten de online omgeving in en stellen een draaiboek op. En als we live zijn? Dan is PINO aanwezig als moderator om polls, slides en video’s in te starten, de chat bij te houden en de tijd te bewaken.