Nieuwe manieren en nieuwe kansen!

PINO en WB de Ruimte werken samen aan online participatie

COVID-19 heeft Nederland in zijn greep. Met elkaar proberen we gezond te blijven door de maatregelen van het kabinet te volgen. Dat betekent veel voor de evenementenbranche. Live bijeenkomsten zijn tijdelijk niet meer mogelijk en daarom dompelen ons volledig onder in nieuwe manieren en nieuwe kansen. Vanuit onze ruime ervaring met de praktische organisatie van bijeenkomsten maken we de vertaalslag naar online. Zo slaan wij met WB de Ruimte de handen ineen om online informatie- en participatiebijeenkomsten mogelijk te maken.

 

Online bijeenkomsten
Juist in deze tijd is het belangrijk verbinding en samenwerking te stimuleren. Vanuit onze expertise als evenementenbureau creëren wij samen met WB de Ruimte nieuwe kansen voor informatie- en participatiebijeenkomsten. Onze twintig jaar aan ervaring in het ontzorgen van opdrachtgevers nemen we mee. Ook nu doen we dit samen met onze projectmanagers, die adviseren, coördineren en regisseren op communicatief, logistiek en facilitair gebied. En we voeren het plan tot in de puntjes uit. Ditmaal geen live publieksevenementen, internationale top conferenties, vakbeurzen of roadshows, maar online participatiewebinars en -livestreams.

Onze aanpak
Welke digitale tool sluit aan bij uw doelgroep? Op de markt zijn vele tools beschikbaar om online bijeenkomsten mogelijk te maken, maar door het grote aanbod is het ingewikkeld het juiste platform te selecteren en er handigheid in te krijgen. PINO adviseert en ondersteunt bij de uitvoer van uw interactieve webinar of livestream. Hoewel ze vanuit huis te volgen zijn, is achterover leunen geen optie. Iedereen heeft de mogelijkheid om online te participeren. Daarbij focussen wij ons zoals gewoonlijk op de rol van projectmanager. We nodigen de deelnemers uit, coördineren de registraties, briefen de sprekers, richten de online omgeving in en stellen een draaiboek op. Bij de live uitzending zijn wij aanwezig als moderator om polls, slides en video’s in te starten, de chat bij te houden en de tijd te bewaken.

WB de Ruimte
De omgevingsmanagers van WB de Ruimte richten zich op participatie. In hun dagelijkse praktijk zijn zij bezig met allerlei soorten contacten en participatie in de omgeving van hun projecten. Nu zijn ze hard aan de slag voor hun opdrachtgevers de omslag te maken naar digitale participatie. Hierbij ervaren zij hoe belangrijk het is na te denken over de doelen en de doelgroepen van deze bijeenkomsten en hiervoor de juiste vorm te kiezen. Immers, een ontwerpatelier vraagt om een andere aanpak dan een brede informatiebijeenkomst voor bewoners. Daarnaast zien ze nu al dat online participatie voordelen met zich meebrengt. Het aangaan van nieuwe manieren om informatie te delen en de dialoog aan te gaan met elkaar zorgt voor kansen. Door het laagdrempelige karakter van online participatiebijeenkomsten trekken ze bijvoorbeeld een ander publiek aan. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten en wordt een breder draagvlak gecreëerd.

Heeft u interesse in een online webinar of livestream met betrekking tot participatie? PINO en WB de Ruimte denken graag met u mee!