Live vanuit de gevangenis

Talkshow en borrel Straffen en beschermen

Het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseerde op 1 juli een talkshow om met betrokken organisaties de invoering van de Wet straffen en beschermen te vieren, alle professionals te bedanken voor hun inspanningen en aandacht te schenken aan de uitdagingen die er nog zijn. In samenwerking met MHB AV zorgde PINO ervoor dat de livestream op rolletjes liep.

De livestream werd uitgezonden vanaf een toepasselijke locatie: de voormalige gevangenis Wolvenplein in Utrecht. Host, Malou van Hintum, opende het gesprek met als tafelgasten minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker, hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) Gerard Bakker en Algemeen directeur Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) Albert Hazelhoff. Via een inbelverbinding was ook Procureur-Generaal bij het Openbaar Ministerie (OM) Rinus Otte aanwezig. Met een videoboodschap liet Algemeen directeur Reclassering Nederland (RN) Johan Bac van zich horen.

Bijzonder aan deze talkshow was de live aanwezigheid van een kleine groep professionals en directe betrokkenen bij de maak van de wet. In de nabijgelegen expeditieruimte keken zij via een groot scherm op 1,5 meter naar de livestream. Na afloop van de talkshow was er de ruimte om samen op de voormalige luchtplaats het glas te heffen.