Let’s Get Digital met de Basis GGZ

Online Congres Basis GGZ 2020

De Basis GGZ is constant in beweging en zo beweegt ook het jaarlijks congres mee met de tijd. Dit omvangrijke programma, vol werksessies en plenaire talkshows, was dit jaar volledig digitaal te volgen. Het sterke programma én de goede digitale beleving zorgden voor positieve feedback van de deelnemers.

De ruim 250 deelnemers lieten zich online inspireren door de sprekers en door elkaar. Op deze dag vol inhoud en digitale interactie was er genoeg ruimte voor diepgang en verbinding. Zo deelde staatssecretaris Paul Blokhuis zijn visie op de Basis GGZ en liet dr. Vikram Patel zien wat Nederland kan leren van ontwikkelingslanden. Ook technische ontwikkelingen in de zorg zoals VR, smartdevices en chatbots kwamen aan bod.

En hoe die digitale interactie eruit zag? Deelnemers kwamen met elkaar in contact via de virtuele congreslocatie van Let’s Get Digital. Zo kon je elkaar tegenkomen in de digitale lobby, of een 1 op 1 afspraak maken en samen beeldbellen. Niet thuis alleen kijken, maar samen de verbinding op zoeken.

PINO was betrokken bij de organisatie van het online congres van Stichting Kwaliteit in Basis GGZ vanaf het begin. Dit betekent dat we samen schaafden aan het programma, de vorm van de verschillende onderdelen en de virtuele congreslocatie volledig inrichtten. Tijdens het congres zelf was PINO op locatie aanwezig. Zo regisseerden we de plenaire talkshow vanuit de studio in SugarCity en hostten we de diverse online werksessies.

Benieuwd naar een visuele recap van deze volle dag? Bekijk hier de illustratie van deze dag van Maarten van Streefland.