Hoe scherp is jouw politieke antenne?

Communicatieweek IenW 2021

De Communicatiejaardag van het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat ging dit jaar online! Van 12 t/m 15 april organiseerde het ministerie verschillende verdiepende werksessies en afsluitend een live webinar. PINO ondersteunde het ministerie bij de registratie, communicatie en organisatie van de livestream.

Het centrale thema in deze week was de politieke antenne: in welke mate hebben communicatieprofessionals oog voor de verschillende belangen van het complexe krachtenveld waarin zij overheidscommunicatie verzorgen? De communicatieprofessionals hadden een gevarieerd programma met diverse werksessies en een afsluitend webinar. In het afsluitend webinar werd aan de hand van de uitkomsten van deze werksessies onderzocht wat de relevante veranderingen in de samenleving vragen van communicatieprofessionals: hoe verandert hun rol hierin, wat mogen de organisatie en de buitenwereld van hen verwachten, en wanneer en hoe trekken zij hierin samen op?

PINO verzorgde de deelnemerscommunicatie en -registratie en faciliteerde een eventwebsite waar alle informatie over de week terug te vinden was. In combinatie met Bureau &Maes ondersteunde PINO het ministerie bij de organisatie en uitvoer van de Communicatieweek IenW. Het afsluitende webinar vond plaats vanuit Studio Pakhuis, Den Haag, waar PINO verantwoordelijk was voor de regie.