Happinez Festival 2017

Grote levensthema’s als een experience

Innerlijke rust, persoonlijke groei, compassie en omgaan met verdriet daarover en meer vertelden ruim 60 toonaangevende sprekers tijdens het tweejaarlijkse festival van het Happinez Magazine. Vestingeiland, Fort Voordorp, werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een sprookjesachtige festival-locatie. Mensen uit alle uithoeken van ons land en België konden van 15 t/m 17 september hun geluk vinden in de verschillende sessies en Happ.talks die dit bijzondere festival te bieden heeft. De logistieke organisatie en ticketverkoop van het Happinez Festival ligt al meerdere edities in de ‘spirituele’ handen van PINO.

Liefdevolle ontmoetingen

De feestelijk wapperende Happinez vlaggetjes wijzen de bezoekers de weg naar het festivaleiland. Eenmaal de loopbrug over komt het Happinez Magazine helemaal tot leven: van het maken van een bloemenmandela tot het volgen van yogasessies en een meditiatieve sessie in de catacomben van het fort met gongs en andere instrumenten; een initiatief van Rene Collem, drummer van Doe Maar. Dit allemaal aangekleed met levenslessen geschreven op houten bordjes en levensgrote vredestekens in de eeuwenoude bomen geheel in de sfeer en beleving van het magazine.

Ook de Happ.talks gaven een nieuwe belevingservaring aan het festival. Geïnspireerd door de bekende TEDtalks, kregen de bezoekers naast een een weg voor keuzesessies een extraatje aangeboden. In 15 minuten tijd kon je kennismaken met uiteenlopende sprekers en hun inspirerende verhalen. Uniek was de Europese filmpremière van de documentaire ‘Walk with me’ over het leven van de Zenleraar Thich Nhat Hanh die een Zen-Boeddhistische gemeenschap zijn levenskunst probeert voort te leven.