Green Up Your Life

Duurzame Week 20-28 juni 2020

Douche jij koud of korter dan 5 minuten? En doe jij wel eens boodschappen zonder plastic? Een afwasje met de hand? Goed bezig! Is dit nog niet het geval dan is er nog ruimte om jouw leven te verduurzamen. Tijdens de Duurzame Week krijgt iedereen praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt. PINO staat achter deze missie en daarom hielp onze eigen Allet, als vrijwilliger, mee om ondanks corona een inspirerende editie neer te zetten.

Live meekijken vanuit je woonkamer

Om alle interessante workshops, evenementen en lezingen tóch door te laten gaan; transformeerde de Duurzame Week zich dit jaar tot een online event. Hoe creëer je dan toch het echte festivalgevoel? Door een sterke randprogrammering neer te zetten met comedy,  een ‘bar & shop’, pubquiz, wijnquiz, duurzame bingo én live muziek tussen de livestreams. De dagelijkse talkshow vormde het virtuele festivalhart van de week, live vanuit de Utrechtse studio bij ANNE. Hier werden volop verhalen en tips over duurzaam leven voor zowel consumenten als professionals gedeeld. Zo vertelde Floortje Dessing over vakantie in eigen land; Dennis Storm gaf zijn kijk op minimalistisch leven en Teun van de Keuken liet zien hoe je duurzame keuzes maakt in de supermarkt.

Vrijwillige hulp

PINO sloot zich eind maart, tijdens de uitbraak van corona, aan bij het kernteam en de taskforce DW 2.0. Want hoe zet je een live festival om naar een uitdagend online programma? In de taskforce brainstormde de groep over het online programma. PINO ondersteunde bij de livestreams, het opstellen van de draaiboeken en briefings voor de vrijwilligers en sprekers. Daarnaast hielp PINO bij de organisatie van twee testcases: de online duurzame meet-up Mobiliteit bij BMW Ekris en de online kledingruil in samenwerking met ANNE en De Jonge Honden. Ook het opzetten van de online bar en webshop met duurzame artikelen, inclusief nieuwe merchandise, werd mede gecoördineerd door PINO.

Ben jij nog op zoek naar praktische handvatten voor een duurzamer leven? Alle streams zijn hier terug te zien.