Get Connected Jaarcongres

Niet luisteren, maar doen!

De komende weken zijn wij veel betrokken bij de Climate Planet. De enorme wereldbol die niet te missen is op het Jaarbeursplein in Utrecht. Achter de schermen ondersteunen we de gemeente Utrecht bij de coördinatie van alle events die hier plaatsvinden. Maar op 11 oktober waren we in charge om een inhoudelijk programma van interactie te voorzien. Op deze dag vond het Get Connected jaarcongres van de Economic Board Utrecht (EBU) plaats. En PINO mocht in aanloop hiernaartoe alle parallelsessies helpen vormgeven.

Het ochtendprogramma bestond uit 10 verschillende parallelsessies. Elk met een eigen thema: van gebouwgebonden financiering en gezonde isolatiematerialen tot digital health en EduTech. Onze taak? Samen met de inhoudsdeskundigen zorgen voor een dynamische sessie mét resultaat. Geen eenrichtingsverkeer, geen saaie presentaties. Maar wel veel interactie, een creatieve werkvorm en concrete acties waarmee de deelnemers morgen direct aan de slag kunnen.

Verspreid over drie locaties – ANNE, het Beatrixgebouw en de Climate Planet – gingen de deelnemers fanatiek met elkaar in dialoog. Stuk voor stuk gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de realisatie van één of meerdere Global Goals. Hoewel het een druppel op een gloeiende plaat lijkt, zijn het juist dit soort sessies die nieuwe inzichten geven, een beweging in gang zetten en slimme verbindingen tot stand brengen.